AWARD ZADEL

Persoonlijke service.

Een goed passend Engels leder Award zadel begint bij een goede zadelmaker, die gekwalificeerd is en uw paard bekijkt, voelt en meet. Onze zadelservice geeft u alle tijd om de zadels uit te testen en te ervaren. U kunt contact op nemen om het fantastisch gevoel van de geheel handgemaakte zadels van Award te ervaren. Deze passervice is geheel gratis, bij aanschaf van een zadel.

Optimaal comfort voor paard en ruiter.

Award zadels, zijn ontwikkeld in samenwerking met de beste zadelmakers uit de wereld, het is een bijzonder vormgegeven zadel. Het zadel is ontwikkeld na jarenlang onderzoek in de anatomie van het paard en ruiter. Dit onderzoek heeft geleid tot een zeer anatomisch gevormd zadel waardoor er optimaal beweging mogelijk is, dit biedt resultaat bij paard en ruiter. Door dit onderzoek is er een zadel ontstaan die ervoor zorgt dat u optimale beweging kunt volgen en u volledig in balans kunt zitten. Door de ruimte tussen de kussens van het zadel krijgt het paard de ruimte de ruggenwervels goed te kunnen buigen waardoor u het beste resultaat bereikt. De Award modellen worden aangemeten met de kale boom van het betreffende zadel zodat wij in het zadel op de rug van het paard kunnen kijken. Daarnaast word er een template gemaakt om de ontwikkeling van het paard bij te houden. 

 
PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR HET BESTE RESULTAAT.

ONZE ZADELPASSERVICE


De Award zadels staan bekend om hun speciaal ontwikkelde zadelboom, waardoor meer schoudervrijheid, meer ruimte bij de schoft van uw paard.

Bij aanvang van het consult wordt eerst de anatomie en bouw van het paard beoordeeld het paard word afgetekend met krijt.

Aan de hand hiervan wordt een keuze gemaakt voor een bepaald type boom en kussen.

Hierna gaat u de verschillende test zadels uitproberen en kan de beweging van het paard worden beoordeeld.

Tijdens het rijden wordt voor de ruiter het type zadel, de diepte, grootte en zachtheid van de zit en kniestukken, type kniewrong, dijbeenondersteuning en de lengte van het blad bepaald.

Voor het paard wordt er gekeken naar de vorm van de zadelboom, de aanpassingen van het kussen en het systeem van de singelstoten.

Na het test rijden wordt het paard opgemeten en wordt er een schoftafdruk gemaakt zodat wij de ontwikkeling van het paard kunnen bijhouden.

Tot slot wordt uitleg en advies gegeven over onder andere de verschillende leersoorten en de opties om het zadel naar uw keuze te pimpen. Foto’s kunt u hiervoor vinden op onze Facebookpagina Award zadel.

Award Zadels heeft verschillende soorten dressuur-, veelzijdigheid/springzadels. Het dressuurzadel kan aangemeten worden in 3 verschillende uitvoeringen voor het springzadel zijn ook 3 verschillende mogelijkheden.


 

DRESSUUR
ZADELS

• Award Paradise
• Award Lightning
• Award Heaven


BEKIJK

SPRING
ZADELS

• Award Storm
• Award Celsius
• Award Hurricane


BEKIJK
ONZE TROTS

REDEN OM VOOR EEN AWARD ZADEL TE KIEZEN

Award zadels bieden het beste voor paard en ruiter.

HANDGEMAAKT MAATWERK
GEKWALIFICEERD
2 JAAR GARANTIE
GRATIS PASCONSULT
ANATOMISCH GEVORMD
DIT VINDEN ONZE KLANTEN

RECENSIES VAN TEVREDEN KLANTEN

 • Jenneke Gjaltema de Vries
  Heel blij met mijn Award Lightning! Het zadel is erg mooi en zit heerlijk! Vanaf dag 1 loopt mijn paard beter en heeft ze de ruimte om te groeien in haar bespiering. Alles wordt keurig bijgehouden op een template, dus je ziet je paard ‘groeien’. De service na het aanschaffen van een zadel is ook top! Dus ben je op zoek naar een nieuw zadel.. Dit is een aanrader!
  Jenneke Gjaltema de Vries
 • Isabel Egberts
  Hoi Kelly, super bedankt dat je zo snel langs gekomen bent. Wat een super top service en je doet het prima. Ik ben een best sceptisch mens wat betreft zadelpasser en aangaat. Maar jij hebt ons goed geholpen. Mijn paard liep vanaf het eerste moment veel beter uit de schouder en ik kon fijn zitten,. Super bedankt ik ben blij met het nieuwe zadel.
  Isabel Egberts
 • Joeba Vos
  Zondag 1 juli heb ik na meerdere zadels gepast te hebben en met meerdere zadels gereden te hebben dit zadel gekocht. Het ligt perfect op Wairon zijn rug, zoals Kelly nog even liet zien toen zij de kale boom op zijn rug legde. Ik merk het verschil ook met rijden, de mooie ruime passen zijn weer terug. Door het enkele blad reageert hij ook makkelijker op mijn beenhulpen. Ik ben er super blij mee.
  Joeba Vos
 • Chantal
  De Award zadels vandaag in het echt mogen bewonderen! Wauw wat mooi . Kwaliteit en de vele mogelijkheden! Geweldig
  Chantal
 • Mandy
  De Award Heaven! Het zadel zit heerlijk en ik merkte direct verschil bij mijn paard toen ik het zadel tijdens een testritje uitprobeerde. Mijn paard heeft volgens diverse zadelpassers een enorm moeilijke rug en toch ligt dit zadel als gegoten! Daarnaast vind ik het ook nog een heel erg mooi zadel en kon ik alle details zelf uitzoeken, waardoor het zadel echt helemaal mijn smaak is! 😍
  Mandy
 • Freddy
  Sinds een week rij ik met mijn nieuwe Award Springzadel met monoblad en ben heel erg enthousiast erover. Mijn paard loopt beter, ik zit stabieler en er is zichtbaar verbetering in het springen! Kan niet wachten tot ook mijn Award dressuurzadel geleverd wordt...
  Freddy
ZEEASTERWEG 14
8219PN, LELYSTAD